הדשא של השכן - דעה
לא בהכרח מה שהשכן שלידכם בנה תואם את הצרכים שלכם ,זה לא אומר שאי אפשר להציץ בשלד המבנה.
"אין חכם כבעל ניסיון" כדאי להתייעץ אם מי שכבר עבר את התהליך ובעיקר לשאול אותו מה היה עושה אחרת.
הרבה פעמים קורה שלאחר גמר התכנון באים אלי לקוחות שראו אצל אחרים מה שאין אצלם "הדשא של השכן סינטטי יותר". לפעמים המצוי עולה על הרצוי. חשוב להבין שלכל מגרש יש את ה- D.N.A שלו והתכנון מושפע מאוד מגודל המגרש וצורתו. לכל בית הייחודיות שלו.
סביר להניח שאחרי שתסיימו את הבניה גם אליכם יציצו ויגידו "ואוו.. חבל שלא עשינו כך".
היצמדו לקרקע ,(לא פיזית את בדיקות הקרקע כבר ביצעתם?) תקציב מובנה שתכננתם מראש בעצמכם ובעזרת אנשי המקצוע , דעו להתפשר כשחייב ומנגד להתעקש על מה שעקרוני וחשוב לכם.
אל תשכחו להשאיר את החלק היחסי והנכון לעבודות הגמר. במידה והתקציב מוגבל, חשוב להתמקד באלמנטים שלא ברי החלפה לטווח הרחוק ושבטח לא תרצו להיכנס לשיפוץ עבורם בטווח של החמש שנים עד עשר שנים הבאות (כגון: ריצוף, חדרים רטובים, מטבח ואלומיניום) שאר הדברים (כמו ריהוט מותאם, גינון ,ריצוף חוץ , גופי תאורה ועוד) תמיד ניתן לשדרג בהמשך.
תכננו ותבנו בהתאם לפרוגרמה המותאמת לכם ולא על פי גחמותיו של האדריכל ,הבית הוא בשבילכם ועבורכם ולא כדי שיוכל להעלות תמונה נוצצת במגזין או ברשתות החברתיות, בסופו של דבר אתם אלה שהולכים לגור בבית הזה .
כבני זוג קחו בחשבון שמרבית האנשים יבנו פעם אחת בחייהם ראו זאת כחוויה בונה, תתמכו אחד בשני בקבלת ההחלטות ואם קשה לכם לעמוד איתנים מול אנשי המקצוע המשופשפים בשטח ,מנו מישהו או קחו בן משפחה מטעמכם שיוכל לנהל זאת בלדרוש את מה שהתחייב בעל המקצוע ,שיוכל להתנהל מול מוסר התשלומים שסוכם עם בעלי המקצוע (השתדלו לעגן כל סעיף וסעיף בחוזה חתום ומפורט היטב).
וזכרו- "יותר מדי אנשים מבזבזים את הכסף שהם מרוויחים כדי לקנות דברים שהם לא רוצים, כדי להרשים אנשים שהם לא מחבבים" (הקומיקאי וויל רוג'רס)